כל מה שצריך לדעת על מחלות של יונים

לא חולים על יונים? כנראה שיש לכם סיבה טובה לכך. מעבר לזה שהן מקננות בחלון והפכו לשעון מעורר עם צליל מאוד לא סימפטי (ועוד ב-5 לפנות בוקר!), הן מטנפות כל מקום שהן נמצאות בו וגורמות למטרד. בנוסף לכל  הצרות, יונים נושאות עימן מגוון מחלות שעלולות לפגוע בבריאות שלנו, כך שכדאי לכם להעיף אותן.
במאמר זה נלמד על מחלות של יונים, מהן הסכנות לבני אדם ואיך אפשר להימנע מהן.

מחלות של יונים שצריך להיזהר מהן:

מעבר למעטפת התמימה של סמל השלום ועלה הזית, יונים עשויות להביא עימן מחלות שונות שיכולות להדביק ולפגוע בבני אדם. לפניכם חלק מהמחלות הנפוצות:

  • סלמונלה – השם הזה מזכיר כתבה מלחיצה בחדשות על חיידק צואתי שנמצא במזון כלשהו, והוא גרם לשלשולים, חום כאבי בטן וחוויות לא נעימות בכלל. אותו חיידק לא חביב בכלל חי במעיים של היונים, ומופרש בצואה שלהן.
  • קריפטוקוקוזיס – לא רק שהשם הזה נשמע מלחיץ, גם תופעות הלוואי שהוא גורם לא סימפטיים במיוחד. זהו זיהום פטרייתי שיכול לגרום לדלקת קרום המוח, לצד סימפטומים קשים של כאבי ראש, חום גבוה וכאבי צוואר.
  • ליסטריה – חיידק נוסף שנמצא במעיים של היונה, והדבקה שלו לבני אדם יכולה להיות מסוכנת, בעיקר מול אוכלוסייה מוחלשת, נשים בהיריון ותינוקות. עלול לגרום להפלות, לידה מוקדמת ובעיות נירולוגיות.

איך בני אדם נדבקים ממחלות של יונים?

אז למה לנו להידבק בכלל במחלות של יונים, ואיך אנחנו עושים את זה? זה ככל הנראה לא קורה במודע או מבחירה, אבל זה בהחלט יכול לקרות בדרכים הבאות:

  • לשלשת יונים – לשלשת היונים זו הצואה שהיונים משאירות בכל מקום שהן שוהות בו. זה יכול להיות במרפסת, בגג, בחצר ובגינה הציבורית. מספיק לגעת בלשלשת ולאחר מכן לגעת בפנים, בפה, או לאכול משהו מבלי לשטוף ידיים היטב, והופ נדבקתם בווירוס מוזר.
  • אבק מזוהם – לא חייב לגעת בלשלשת יונים בצורה ישירה, כי הלשלשת הופכת לאבק ומתפזרת באוויר. גם שאיפת האבק הזה יכולה להכניס חיידקים ופטריות למערכת הנשימה ולהדביק בני אדם.
  • נוצה – אם חשבתם לשמור למזכרת נוצה שמתעופפת לה ברוח, כדאי לחשוב שנית. גם הנוצות שנשרו מהיונות נושאות טפילים, חיידקים ופטריות.

האם קן של יונים מביא מחלות?

התשובה היא כן, קן, כן. בזמן שיונים נודדות להנאתן עד שמוצאות להן מקום בטוח להקים את הקן, הן כבר הספיקו להעביר איתן חיידקים, טפילים ופטריות, ממקום אחד לאחר. קן של יונים הופך למצע של אותם חיידקים ומחלות, ואם הם נמצאים על אדן החלון, במרפסת או בחצר שלכם, אתם בסיכוי גבוה להידבק בהם. קן של יונים מביא גם טפילים כמו פשפשים וקרציוני יונים, לצד טפילים כמו קרדית העוף. לכן רצוי להזמין חברת הדברה המתמחה בהרחקת קן של יונים במקצועיות, ולוודא שהם מבצעים גם חיטוי והדברה במקום.

איך אפשר להימנע מהידבקות במחלות של יונים?

שמרו על ניקיון – הקפידו על סביבה נקייה באזור שבו יונים נוטות לקנן, כמו ניקוי מסתור כביסה באופן יסודי, תוך שימוש באמצעי מיגון וחומרי חיטוי מתאימים. אם נגעתם בטעות בלשלשת יונים או בלכלוך, שטפו היטב את הידיים במים ובסבון.

הרחיקו יונים – כל עוד יש לכם יונים או קנים של יונים בסביבה, בין אם אתם מאכילים אותם להנאתכם, או סובלים מהביקורים הלא רצויים שלהם, אתם בסיכון להידבק במחלות של יונים.  הרחקת יונים זוהי פעולה מורכבת הדורשת ידע רב וניסיון, ולכן מומלץ להזמין מרחיק יונים או חברת הדברה המתמחה בהרחקת יונים.

מניעת קינון – אם יונים נוטות לחזור ולקנן באזורכם, התקינו רשתות, דוקרנים או אמצעי הרחקה אחרים כדי להרחיק אותם מהמקום. אל תשאירו שאריות מזון ומים בסביבה, והכי מומלץ – פשוט להתייעץ עם חברת הדברה.

קרדיט תמונה FREEPIK

שתפו את המאמר לחברים:

Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
דילוג לתוכן